Handtherapie


Handtherapie is voor alle letsels en klachten van de handen en onderarmen. De hand is een complex deel van het menselijk lichaam. Er zitten vele en kleine structuren in de hand die nauw met elkaar samenwerken. Men heeft geen besef van wat we allemaal met onze handen doen op een dag totdat er iets aan de hand is. Dan kan het voorkomen dat een kleine letsel van een vingertop, grote invloed heeft het dagelijks leven. Een handtherapeut geeft voor verschillende letsels en klachten begeleiding tot een goed herstel van de hand.

Per 1 augustus is Astrid werkzaam in de tweedelijns hand revalidatie. Zij is gevraagd te komen werken voor een toonaangevend revalidatie instituut. Wij vinden het uiteraard heel jammer om een leuke collega en zeer goede fysio-/handtherapeut te moeten missen, maar wij zijn heel blij voor Astrid dat zij in haar nieuwe baan al haar skills en wetenschappelijke vaardigheden kan toepassen.

Voor het vinden van een handtherapeut adviseert Astrid om de site van de Handtherapeuten Vereniging te raadplegen.

De letsels en klachten die veel voorkomen bij FysioWG zijn fracturen (conservatief of post-OK), artrose van de pols, hand en/of vingers, peesontstekingen, herstel na een snij- of beetwond, luxaties van gewrichten van de vingers, een ski-duim en revalidatie na verschillende ‘kleinere’ operaties. Zo kan er van alles aan de hand zijn. Bel gerust op om te overleggen of het probleem dat u ervaart ook past bij de handtherapie van FysioWG.

Indien u een afspraak wilt maken voor handtherapie kunt u contact opnemen met Astrid Sanders

Kijk voor meer informatie ook eens op de site van Handtherapie Nederland.

Specialist: Astrid Sanders