Hans de Rooij

Hans de Rooij


Sinds 42 jaar ben ik werkzaam als fysiotherapeut. In 1997 ben ik gestart met de opleiding tot Cranio Sacraaltherapeut aan het Upledger Instutuut Nederland, welke ik in 2000 heb afgerond. Het werken met mensen en de klachten waarmee zij komen blijft mij boeien. Het is fascinerend om te zien hoe je met relatief simpele middelen als een oefening, massage of het beter laten bewegen van een gewricht mensen weer op de been kunt helpen. Maar ook hoe het loslaten van oud zeer uit het lichaam tot veel (bewegings) vrijheid leidt.

In de afgelopen 42 jaar heb ik binnen de fysiotherapie heel wat voorbij zien komen aan therapieën, cursussen en methodes. Ik heb uit dit scala een aantal behandelmethodes me eigen gemaakt, waarvan ik zag dat dit daadwerkelijk wat doet voor klachten. Zo heb ik Dry Needling en Fasciatherapie in mijn pakket. Ik ben gespecialiseerd als thuiszorg fysiotherapeut, dat houdt in het behandelen van mensen in hun thuissituatie.

Zoals gezegd ben ik ook Cranio Sacraaltherapeut., waarbij ik klachten behandel door de dieper gelegen oorzaak aan te pakken. Vaak liggen oude lichamelijke patronen of emotionele klachten ten grondslag aan klachten. Met Cranio Sacraaltherapie kun je deze ( vaak diepgewortelde ) klachten loslaten. Ook behandel ik veel kinderen en bv. Huilbaby’s met Cranio Sacraaltherapie.

Het blijft een uitdaging om mensen weer pijnvrij in beweging te krijgen.

Ik sta in het BIG register onder nummer 39034856004 ( het BIG register is het officiële register waar alle werkers in de gezondheidszorg geregistreerd staan). Ingeschreven bij de KvK: 34350787

Als fysiotherapeut ben ik aangesloten bij het KNGF.

Als Cranio Sacraaltherapeut ben ik aangesloten bij de LVNT en de RBCZ

Klacht- en tuchtregeling
Als gecertificeerd Cranio Sacraal Therapeut ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). Ik houd mij aan de beroepscode van deze vereniging . Hierin staan regels over privacy, geheimhoudingsplicht en de omgang met andere zorgverleners. De vereniging heeft een klachtenreglement en beschikt over een onafhankelijke klachtenfunctionaris en een onafhankelijk tuchtcollege.
Lees meer over de klacht- en tuchtregeling op de site van het LVNT.
Bent u ontevreden over de behandeling, dan bespreek ik dit graag met u. Of u kunt zich wenden tot de LVNT. Komt u er dan nog niet uit of wilt u dit niet met mij bespreken, dan kunt u terecht bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris van de SCAG.
Ik ben aangesloten bij de TCZ.

Lees de folder: De kracht van cranio

Specialisme: Bike fit, Cranio Sacraaltherapie, Dry needling

Aangesloten bij LVNT, RBCZ en SCAG. Klik op de logo”s voor meer informatie.